Ministeren tøver igen i skattesag

Indenrigsministeren vil ikke love, at boligejere får ulovligt opkrævede ejendomsskatter tilbage, efter at nye lovbrud fra myndighederne er kommet frem i ejendomsskattesagen.Det kom frem under en spørgetime i Folketinget.

Selv om myndighedernes ulovlige skatteopkrævninger ifølge Kammeradvokaten har haft et større omfang end hidtil antaget, vil indenrigsminister Bertel Haarder (V) ikke love, at boligejere får de ulovligt opkrævede skatter tilbagebetalt.

Det kom frem under Folketingets spørgetime onsdag middag, da ministeren iført mørkeblå habit, stribet skjorte og rødt slips stod skoleret over for Socialdemokraternes boligordfører, Thomas Jensen.

Ordføreren spurgte, om ministeren vil love de boligejere, der måtte være ramt af nye lovbrud, at de både får alle deres penge tilbage og forlænget forældelsesfristen, så de overhovedet kan nå at klage over ejendomsskatten.

»Der er et folkeeventyr, som jeg kommer til at tænke på, hvor en prinsesse spytter guldmønter ud, hver gang hun siger noget. Sådan en figur vil jeg nødigt være. Hvis jeg står her - uforberedt - og siger ja til, at alle får lige præcis alting tilbage efter §1, stk. 4 og §1, stk. 6 (de nye lovbrud, red.), og ja til at give en længere forældelsesfrist, så har jeg udstedt løfter, som jeg ikke har baggrund for at udstede,« svarede Bertel Haarder.

I sidste uge landede en redegørelse fra Kammeradvokaten på Indenrigsministeriets bord.

Alle blev snydt

..

Læs også