C20 endte uændret i regnskabstung handel

Den danske aktiehandel haltede efter en positiv europæisk udvikling på en regnskabstung handelsdag.

I C20 var Novo Nordisk og Nordea i fokus med regnskab for 1. kvartal, mens DSV steg solidt forud for fredagens regnskab. C20-indekset lukkede uændret i 458.

»De europæiske aktiemarkeder lå godt i torsdagens handel, efter at gode regnskaber fra Europa og USA skubbede blandede nøgletal i baggrunden. De nordiske markeder haltede dog en smule efter resten af Europa. Novo Nordisk leverede et pænt regnskab, stort set på linje med forventningerne, til trods for et hårdere forretningsmiljø i forbindelse med øget kontraktkonkurrence og den amerikanske sundhedsreform. Fredag vil transportgiganten DSV og enzymproducenten Novozymes tiltrække opmærksomhed med deres kvartalsregnskaber,« kommenterer chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea.

Novo Nordisk faldt 0,1 pct. til kurs 634,5, efter at medicinalgiganten aflagde regnskab for 1. kvartal, hvor resultatet af primær drift landede på 5.418 mio. kr., mens analytikere havde estimeret et resultat på 5.154 mio. kr. Omsætningen var på linje med forventningerne, mens resultatet efter skat overraskede positivt.

Novo Nordisk nedjusterede forventningerne til 2011 regnet i danske kroner. Det skyldes først og fremmest et markant fald i dollarkursen og de dertil relaterede valutaer, mens forventningerne målt i lokalvaluta bliver fastholdt.

Tal fra Nordea


..

Læs også