Uensartet efter mødet i Federal Reserve

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag eftermiddag uensartet.

Udgangspunktet var onsdag aftens meldinger fra det amerikanske rentemøde. Senere blev det til svage amerikanske BNP-tal for 1. kvartal. I Europa var fokus på Grækenland efter onsdagens rentestigninger.

»Renteudviklingen i Europa var i høj grad styret af udviklingen i USA, hvilket skyldes rentemødet og de lidt svage BNP-tal,« udtaler chefanalytiker Niels From fra Nordea.

Onsdag aften efter europæisk lukketid fastholdt den amerikanske centralbank renten på det ekstremt og historiske lave niveau tæt på nul, og centralbankchef Ben Bernanke holdt efterfølgende pressemøde. Bernanke bekræftede, at obligationsopkøbsprogrammet vil blive gennemført og afsluttet. Centralbankchefen udtalte, at den økonomiske vækst er moderat, og at inflationsestimatet er øget. Olieprisstigninger og prisstigninger på andre råvarer har givet inflationen et løft, men det er en midlertidig effekt, lød det i pressemeddelelsen.

Den økonomiske genopretning fortsætter, og forholdene på arbejdsmarkedet er gradvist forbedret. Centralbanken sænkede dog vækstestimatet til 3,1 pct. for 2011 fra 3,3 pct. Yderligere udtalte Bernanke, at han ikke vil forudsige, hvornår pengepolitikken vil blive normaliseret.

»Meldingerne efter rentemødet var balanceret. Det var udgangspunktet for morgenstundens rentefald i Europa. Senere var de amerikanske BNP-tal med til at øge bekymringerne om væksten. I de europæiske periferi-lande blev rentespændene til Tyskland reduceret,« udtaler chefanalytiker Niels From.

Den amerikanske vækst, BNP, var mindre end ventet i 1. kvartal, da det blev til en fremgang på 1,8 pct. på annualiseret basis, hvor analytikerne havde ventet en vækst på 2,0 pct. Det var en tilbagegang efter en vækst på 3,1 pct. i 4. kvartal.

I sidste uge var der 429.000 anmodninger om understøttelse i USA mod 403.000 ugen i forvejen. Der var ventet et fald til 395.000 nye anmodninger.

Læs også