PFA åbner for fælleskassen

PFA Pension vil nu lade kunder, som skifter til et markedsrenteprodukt, få deres forholdsmæssige andel af en fælleskasse med.Forbrugerrådet opfordrer til, at alle selskaber bliver enige om at give kunderne deres andel af fælleskassen.

»Det er kundernes reserver, og det er naturligt, at de skal have en andel med, når de flytter til markedsrente.«

Sådan forklarer PFA Pensions koncerndirektør, Anne Broeng, pensionsselskabets beslutning om, at kunderne fremover kan få deres forholdsmæssige andel af en fælleskasse med, hvis de flytter opsparingen fra det traditionelle gennemsnitsrentemiljø til et mere moderne markedsrenteprodukt.

Men tilsyneladende mener PFA Pension kun, at det er kundernes penge, hvis de skifter til selskabets eget markedsrenteprodukt. For selv om det eventuelt er mere fordelagtigt for en kunde at skifte PFA Pension ud med et andet pensionsselskab, bliver låget til fælleskassen smækket hårdt i, før man kan nå at få fingre i sin andel.

Det møder kritik fra en uafhængig pensionsekspert.

»Som udgangspunkt burde det selvfølgelig gælde, uanset om en kunde bliver i PFA Pension eller vælger at skifte til et andet selskab. Det er indiskutabelt,« siger pensionsekspert og aktuar og medindehaver af aktuar.nu Jørgen Svendsen.

Ønske om sektorløsning

..

Læs også