Familien Bock gav sig god tid

Kenneth Breus Bock og hans kone har netop købt hus på Amager. De var meget bevidste om at købe hus i et område, hvor efterspørgslen efter huse vil forblive stor også i fremtiden.

Blækket på købskontrakten er knap nok tørt. På papiret står navnet Kenneth Breus Bock, og han og hans kone er nu de glade ejere af en næsten 200 kvadratmeter stor villa på Amager tæt på den nye Amager Strandpark og en metrostation.

Kræsne købere


De tilhører den kræsne boliggeneration, som er opstået oven på bolig- og finanskrisen.

Hvor mange tidligere forhastede sig, når de skulle købe hus, fordi der var mange købere om buddet, har situationen de seneste år været lige modsat.

Ægteparret har derfor brugt tre år på at finde drømmehuset. For pris, beliggenhed og størrelse skulle være helt rigtig.

Og det hele gik op i en højere enhed, da Home satte huset på Engvej på Amager til salg.

»Det føltes helt rigtigt i maven, da vi gik ud ad hoveddøren første gang, vi så huset,« siger Kenneth Bock, der, ligesom hustruen, har en lang videregående uddannelse som ingeniør og til daglig arbejder i Novo Nordisk.

De er meget bevidste om, at de har købt et hus beliggende i et populært område:

»Vi har hele tiden haft i betragtning, at huset ligger i et område, hvor husene er eftertragtede. Så uanset, hvad der sker, føler vi os nogenlunde på den sikre side. Den konstante udvikling af lokalområdet vil holde en hånd under prisen,« siger Kenneth Bock.

Plads til hele familien


Derfor bekymrer det ham ikke så meget, om renten lige nu er på vej lidt opad.

»Vi købte huset med de meget langsigtede briller på. Vi ligger derfor ikke søvnløse over, om vi nu har købt det et par hundrede tusinde for dyrt, eller om huset kortvarigt falder lidt i værdi,« siger Kenneth Bock.

At det ligefrem har været nødvendigt at købe et mere end 180 kvadratmeter stort hus med fuld kælder, selv om parret kun har to børn i henholdsvis børnehave og vuggestue, hænger sammen med, at Kenneths kone kommer fra Madrid i Spanien.

Når svigerfamilien er på besøg, involverer det altid en del overnattende gæster flere nætter i træk. Derfor gik parret efter et hjem, hvor der er plads til gæster, uden at de er tvunget til at sove på sofaen.

Læs også