Kurser faldt og renterne steg

Morgenstundens positive stemning på finansmarkederne blev fastholdt til tirsdagens lukketid, og investorerne søgte fra obligationerne over i aktiemarkederne.

Stemningen blev frembragt af meldinger om, at Grækenland kan få ekstra hjælp.

Den toneangivende, 10-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede 0,27 point lavere i kurs 98,18 med en effektiv rente på 3,21 pct.

De europæiske politikere regner med at være klar med yderligere hjælp til Grækenland i slutningen af juni, men en total restrukturering af landets gæld er udelukket. Det sagde Jean-Claude Juncker, premierminister i Luxemburg og formand for eurolands finansministre, i forbindelse med et møde med Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy. De kommende dage sætter repræsentanter fra EU, IMF og Den Europæiske Centralbank Grækenland under lup for at se, hvordan det går med at få styr på landets økonomi.

Det tyske detailsalg viste en stigning på 0,6 pct. i april fra måneden før, hvilket var svagere end analytikernes forventning på 1,8 pct. Opgørelsen for marts blev revideret til et fald på 2,7 pct. fra et fald på 2,1 pct. Målt på årsbasis blev det til en stigning på 3,6 pct., hvor der var ventet en stigning på 1,5 pct. efter faldet på 3,6 pct. i marts.

Ved formiddagstid kom der forbrugerprisestimater for maj fra eurostat. Det viste en stigning på 2,7 pct. (år/år), og dermed et fald i stigningen efter en fremgang på 2,8 pct. i april. Analytikerne havde ventet en stigning på 2,8 pct. i maj.

Danske BNP faldt overraskende 0,5 pct. i 1. kvartal i forhold til 4. kvartal, og dermed er Danmark i recession, idet det er andet kvartal i træk, at BNP falder. I 4. kvartal faldt BNP 0,4 pct.

Hen på eftermiddagen kom svage amerikanske nøgletal, hvor det denne gang var forbrugertilliden samt det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago, som skuffede. Den amerikanske forbrugertillid, der offentliggøres af Conference Board, faldt til 60,8 i maj fra indeks 66,0 måneden før. Analytikerne havde ventet en lille fremgang til 66,5. Tallet for april blev revideret op fra tidligere meddelt indeks 65,4.

Ritzau Finans

BRANCHENYT
Læs også