Spil på C20 kan blive en nitte

I gamle dage kunne det have stor betydning for kursen, om et selskab var med i C20 eller ej. I dag er gennemsigtigheden blevet større, og effekten kan ikke måles, siger to koncerner.

Kært barn har mange navne: Det kaldes eliteindekset, det ledende indeks og indekset over Danmarks mest værdifulde selskaber. Navnet er ”Copenhagen Twenty” eller i daglig tale C20. Spørgsmålet er, om det betyder noget for aktiekursen at være i indekset eller ej, og om man som privat investor kan spille på det.

For en del år siden var der højrøstet bevågenhed omkring udskiftningerne i indekset. Det skete hvert halve år, og spændingen var stor op til de to dage om året, da Københavns Fondsbørs afslørede, hvilke selskaber der røg ud og ind i KFX-indekset, som det hed dengang.

»Det har ikke længere den samme betydning, og jeg mener, at det er svært at se en kurspåvirkende effekt i dag, når et selskab ryger ind i indekset eller ud. Jeg tror ikke, at det kan betale sig for en privat investor at spekulere i den slags. Så er det bedre at investere efter nogle fundamentale værdier i et selskab,« siger aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank.

I dag offentliggør Fondsbørsen ugentlig en liste over de 25 mest solgte eller værdifulde aktier i Danmark. Det sker hver mandag, hvor man kan se den foregående uges placeringer.

To årlige justeringer

..

BRANCHENYT
Læs også