Danmarks arbejdspladser fordufter til udlandet

Svind: Næsten halvdelen af alle danske industrijob er forsvundet på 20 år. Og udflytningen er ikke længere øremærket industrien. Samtidig bliver der skabt langt færre arbejdspladser end for blot få år siden.

Inden dagen er omme, vil tæt på 100 yderligere danske industriarbejdspladser være forsvundet, hvis essensen af den nuværende udvikling skal koges ned til hårdkogt fakta.

Fra 2008 til 2010 forsvandt 65.000 industrijob, og siden midten af 1990'erne er 200.000 private arbejdspladser gået tabt, viser en rapport fra Copenhagen Economics, som Danmarks Vækstråd i går kunne præsentere på folkemødet på Bornholm.

Indtil videre har den danske økonomi dog klaret sig ved, at der er blevet skabt en god del nye arbejdspladser andre steder end i industrien, men også den udvikling er bremset helt op i takt med krisens komme, og det bekymrer Lars Nørby Johansen, formand for Danmarks Vækstråd.

»Udflytningen er fortsat, men det nye er, at genskabelsen af job ikke er så stor som tidligere, og at der er en ny tendens til, at man også outsourcer andre typer job end de industrielle. Eksporten har det heller ikke for godt, og danske virksomheder har ikke fat i de nye vækstmarkeder som f.eks. BRIK-landene,« siger han.

Samme problem overalt


..

BRANCHENYT
Læs også