RD's fyring af Moody's møder massiv kritik

REALKREDIT: Realkredit Danmarks direktør afviser, at den kontroversielle fyring af Moody's får betydning for kundernes låneudgifter. En række aktører er kritiske over for den drastiske manøvre.

Det er langtfra et styrketegn, at Realkredit Danmark onsdag overraskende valgte at fyre sit kreditvurderingsbureau, Moody's, efter at det havde stillet krav om ekstra sikkerhedsstillelse for 33 mia. kr. Det mener flere aktører og markedsiagttagere.

Til gengæld kan Realkredit Danmark kunder med rentetilpasningslån(flekslån) foreløbig ånde lettet op, for manøvren ser ikke ud til at have haft synderlig betydning på kurserne, forklarer chefanalytiker Anders Aalund fra Nordea.

»Deres obligationer er faldet med et par basispunkter. Det er ikke noget alarmerende, men vi fastholder, at det er et skidt signal, at de dropper Moody's.«

Anders Aalund oplyser, at man endnu ikke har fået en endelig reaktion fra investorerne på grund af meget beskeden obligationshandel fredag. Den store test bliver op til årsskiftet, hvor en stor pukkel af rentetilpasningsobligationer skifter hænder.

Også obligationschef Peter Mosbæk fra Maj Invest, der bl.a. rådgiver Lønmodtagernes Dyrtidsfond om obligationsinvesteringer, er meget kritisk over for Realkredit Danmarks manøvre, der er noget mere drastisk end Nykredits, der trods lignende kapitalkrav har valgt at fastholde Moody's som kreditvurderingsbureau. I stedet har Nykredit iværksat en storstilet omlægning af lånene for at tilpasse sig kreditvurderingsbureauets krav.

Mærkeligt tidspunkt

..

BRANCHENYT
Læs også