Krisens fortjeneste

Finanskrisen betyder dårlige tider for danskerne, men gode tider for auktionshuse som eksempelvis Holstebro Auktioner.

Langt de fleste forbander finanskrisen. I Holstebro sidder der imidlertid en mand, som kan se det positive i den verdensomspændende krise. Det er advokat og auktionsleder Hans Jørgen Eriksen. I 1985 grundlagde han Holstebro Auktioner, og det er netop med auktionshammeren i hånden, at han taler positivt om krisen.

»Hvis ikke det var for finanskrisen, så er det ikke sikkert, at vi kunne afholde alle de auktioner, vi gør,« fortæller han.

Forklaringen er, at Holstebro Auktioner har en del designermøbler o.a. fra bl.a. tvangsauktioner under hammeren. Designet luksus, som ejermændene pga. finanskrisen ikke har råd til at beholde. Det kommer så i stedet dem, der handler på auktionen, til gode.

Foruden finanskrisens indflydelse på auktionerne er der også sket en ændring med det publikum, der byder på auktionerne. Hvor det før i tiden primært var et lukket engrosmarked for handlende, er det i dag i høj grad private danskere, der går på auktion.

»Der er ingen tvivl om, at auktion er verdens ældste handelsform, men det er ikke helt så almindeligt i Danmark, som det er i eksempelvis Sverige og England,« fortæller Hans Jørgen Eriksen.

Han peger på, at det bl.a. er programmer som ”Hvad er det værd”, der har lært danskerne at gå på auktion.

I en tid, hvor flere auktioner og online-auktioner har måttet lukke, har Holstebro Auktioner fortsat succes. Det til trods for, at auktionshuset ligger i det ellers hårdt prøvede udkantsdanmark. Hans Jørgen Eriksen mener, at det er auktionshusets store spændvidde, der er hemmeligheden bag den stabile indtægt. Auktionshuset sælger da også alt fra kostbare malerier til biler og almindeligt indbo.

»I udkantsdanmark har vi mere at bevise, men medicinen er at tænke bredt,« mener han.

Solidt placeret i udkantsdanmark kan auktionshuset således også tiltrække kunder fra hele Jylland.

BRANCHENYT
Læs også