Billigere at ringe fra EU

Telefoni: EU banker prisen på opkald fra udlandet endnu et hak nedad.

Fra den 1. juli bliver prisloftet for, hvor meget teleoperatører må tage for telefonopkald i udlandet, nemlig sænket. I hele EU-området vil man fremover maksimalt komme til at betale 3,26 kr. i minuttet for at ringe mobilt fra udlandet hjem til Danmark. Samtidig vil det højst komme til at koste 1,02 kr. i minuttet at modtage opkald. Det samme bliver prisen for at sende en sms. Man behøver ikke være bange for at blive snydt for besparelserne, lyder det fra Frederik Geneser, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen.

»Det sker helt automatisk,« siger han.

Han forklarer dog, at man ikke kan regne med, at prisen på at bruge internettet i udlandet og hente data ned på mobiltelefonen også falder.

»Det betyder, at operatørerne nu får muligheden for at sætte prisen ned. Men det er svært at forestille sig, at det er noget, de vil gøre,« siger han.

Forbrugerne vil dog stadig være garderet mod at modtage en chokregning for for højt dataforbrug. Den nye prisnedsættelse er en del af den strategi, der skal hjælpe EU med at nå sit mål om, at europæerne i 2015 skal betale den samme pris for telefoni og mobildata i udlandet som i deres eget hjemland. Den nuværende strategi udløber i 2012, men EU-Kommissionen vil i næste uge komme med sit bud på, hvordan man fremover kan sikre forbrugerne billigere priser.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også