Nyt fradrag giver ordreboom hos de danske byggefirmaer

Det såkaldte håndværkerfradrag, der trådte i kraft den 1. juni, har allerede sikret flere ordrer i hver femte virksomhed i byggebranchen.Samtidig forventer 6 af 10 byggefirmaer, at de på længere sigt vil få flere ordrer som følge af ordningen.

Danskerne har for alvor skudt gang i renoveringerne af huset, efter det fra juni blev muligt at trække en stor del af omkostningerne fra i skat.

Det blev det som følge af den såkaldte BoligJobplan, populært kaldet håndværkerfradraget, og få uger efter at fradraget blev vedtaget, kan det allerede tydeligt mærkes hos byggebranchen.

I en undersøgelse fra Dansk Byggeri svarer således hver femte virksomhed, at de allerede nu har fået nye ordrer på grund fra fradraget, mens 60 pct. samtidig giver udtryk for, at de forventer, at de den kommende tid vil få et øget antal ordrer takket være ordningen.

»Vi er overraskede over, at man allerede kan se en tydelig effekt rundt omkring i virksomhederne. Det tyder på, at effekten bliver langt større end først antaget. Ordningen er i hvert fald kommet rigtig godt fra start,« siger direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Skaber 3.500 job

..

BRANCHENYT
Læs også