Topministre misinformerede Folketinget

Ulovlig ejendomsskat: Regeringen har gentagne gange fastslået, at der ikke er opkrævet ejendomsskatter ulovligt før 2007. Det er ikke korrekt, og nu indkalder oppositionen til et samråd.

Gentagne gange har to topministre misinformeret Folketinget i sagen om den ulovlige opkrævning af ejendomsskatter.

Det fastslår oppositionen, som peger på, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der i dag er undervisningsminister, og indenrigsminister Bertel Haarder (V) á flere omgange har hævdet, at der kun er opkrævet skatter ulovligt fra 2007 og frem.

Men det er ikke korrekt. Den ulovlige skatteopkrævning går helt tilbage til 2003, hvilket Indenrigsministeriet netop har erkendt i forbindelse med en såkaldt testkørsel. Testkørslen viste, at der i alt er opkrævet 518 mio. kr. ulovligt fra 2003 til 2010.

At de to ministre overhovedet har skullet forholde sig til netop det spørgsmål så mange gange skyldes, at oppositionen har haft en mistanke om, at ulovlighederne har stået på i længere tid, og derfor er blevet ved med at bore i sagen.

»Det er en alvorlig misinformation af Folketingets kommunaludvalg,« siger boligordfører Thomas Jensen (S), som efter sommerferien vil kalde de ansvarlige ministre i samråd om sagen.

En tilståelsessag

..

BRANCHENYT
Læs også