Endnu en god dag på aktiemarkederne

Der var bredt funderet fremgang i Europa, og det endte med en stærk stigning i C20-indekset på 1,7 pct. til 431,1.

Pandora lukkede med kursfald, mens Danske Bank og FLSmidth ledte stigningen i C20-regi. Den græske regering fik godkendt anden afstemning om budgetreduktionerne, mens tyske banker støttede op om den franske plan om at udvide låneperioden for græsk gæld.

Vestas endte med en stigning på 0,9 pct. til kurs 119,5, efter at aktien ved middagstid lå med kursfald. Rivalen Siemens Wind Power har vundet en gigantisk ordre på det svenske vindmøllemarked for næsen af Vestas. Siemens har sikret sig en stor rammeaftale om levering af 253 møller med en samlet kapacitet på 580 megawatt til onshore projekter udviklet af Statkraft SCA Vind, som er et datterselskab af Statkraft og Svenska Cellulosa. Vestas har tidligere udtrykt sig i positive vendinger omkring muligheden for at sikre sig ordren fra de to aktører.

Danske Bank lukkede med en stigning på 3,8 pct. til 95,25, mens Nordea endte 2,1 pct. højere i kurs 55,2. Den generelle positive stemning understøttede bankaktierne.

Novozymes steg 3,1 pct. til kurs 837. En mangeårig patentkrig mellem Danisco og Novozymes forsætter ifølge Dagbladet Børsen. Novozymes afslørede onsdag, at den næste sag kommer for den tyske domstol. Det kom også frem onsdag, at Danisco tabte sagen i Holland. Både i Finland og Storbritannien venter der uafklarede patentsager mellem Danisco og Novozymes.

A.P. Møller - Mærsk steg 2,5 pct. til kurs 44.360. Rederiet bliver beskyldt for at deltage i en stribe kartellignende samarbejder, der går under navnet linjekonferencer. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er European Shippers Council (ESC), der beskylder Maersk Line for at medvirke til at lægge hindringer i vejen for den frie konkurrence på markedet for containertransport.

FLSmidth steg 3,2 pct. til kurs 436,8 efter onsdagens løft på 5,3 pct. FLSmidth har indgået en aftale om leverance af udstyr til en kobbermine i Latinamerika. Selskabet betegner ordren som betydelig, men offentliggør ikke en værdi. Ordren vil bidrage positivt i selskabets indtjening indtil 2013. Onsdag kunne FLSmidth annoncere to ordrer til henholdsvis Zambia og Marokko.

Pandora faldt 0,3 pct. til kurs 161,6. Danske Markets sænkede sit kursmål på Pandora-aktien til 150 kr. fra 180 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg. Analytiker Kenneth Leiling fastholdt sin salgsanbefaling af smykkeaktien.

Simcorp oplyste, at en stor tysk fondsforvalter har udvidet sin licensaftale vedrørende Simcorp Dimension. Simcorp-aktien steg 2,5 pct. til kurs 1.015.

Neurosearch faldt 2,2 pct. til 45 kr. Selskabet er i løbende og tæt dialog med en lang række opinionsdannere og eksperter for at sikre et optimalt design af et nyt fase III-program.

»I den forbindelse arrangerer Neurosearch et ekspertseminar i løbet af 3. kvartal 2011 med det formål at fastlægge de endelige detaljer i programmet, hvorefter vi forventer at kunne offentliggøre det,« skriver Neurosearch.

Ritzau Finans

BRANCHENYT
Læs også