Hjælp på vej til skatteydere

Der tegner sig et politisk flertal for at udskyde rentetillægget på restskat, så uheldige borgere kan nå at se deres årsopgørelse, før de bliver yderligere straffet.

Foto: Colourbox

Danskere med restskat fra 2010 skal ikke bøde for, at deres årsopgørelser er blevet forsinkede på grund af strejken hos CSC.

Sådan lyder det fra Christiansborg, hvor der tegner sig et politisk flertal for at udskyde rentetillægget, der træder i kraft lørdag og lægger 6,2 pct. oven i det beløb, som danskerne skylder i skat.

Som Morgenavisen Jyllands-Posten skrev torsdag, er hundredtusindvis af danskere blevet advaret om rentetillægget de seneste dage, men da mange endnu ikke har modtaget deres årsopgørelse, har det været ualmindeligt svært for dem at betale restskatten før den 1. juli.

»Det virker ikke rimeligt, at borgerne skal pålægges et rentetillæg alene af den årsag, at Skat ikke har sendt årsopgørelser ud. Det må være mennesket før systemet, og i denne situation er det, som om at Skat varetager sin egen interesse snarere end borgernes,« konstaterer De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen.

K: Søgt argument

..

BRANCHENYT
Læs også