Eksportfirmaer foretrækker blå plan

Eksportvirksomheder foretrækker den blå plan med en højere pensionsalder frem for en udvidelse af arbejdstiden eller en højere erhvervsfrekvens blandt indvandrere, viser en Rambøll-måling.

Mange danske virksomheder vil hellere holde på ældre, erfarne medarbejdere end at presse en time mere ud af arbejdsugen.

I en undersøgelse foretaget af Rambøll for Morgenavisen Jyllands-Posten svarer 42 pct. af 328 eksportvirksomheder, at regeringens tilbagetrækningsreform giver dem de bedste muligheder for at udvikle deres forretning.

Kun 11 pct. foretrækker at bidrage til at hæve erhvervsfrekvensen blandt indvandrere, mens 25 pct. helst ser, at man hæver den generelle, ugentlige arbejdstid med en time, som det er blevet foreslået af oppositionen.

Dermed får regeringen et tiltrængt skulderklap fra nogle af dem, som i sidste ende skal få de tiltag, der skal søsættes efter valget, til at fungere. Den ringe opbakning til at få flere indvandrere integreret i arbejdsstyrken er dog ikke et godt tegn, mener eksperter.

Et stort potentiale

..

Læs også