Danskere er mestre i at arbejde hjemmefra

Arbejdsmarked: Danskerne er det folkefærd, der arbejder mest hjemmefra i Europa. Det viser en undersøgelse, som analyseselskabet Vanson Bourne har lavet for it-koncernen Microsoft.

I Danmark arbejder 77 pct. i større eller mindre grad hjemmefra eller på farten. I lande som Tyskland, Storbritannien og Frankrig gælder det kun for ca. 50 pct.

Det kommer ikke bag på fagchef Birgitte Meisner Nielsen, Dansk Erhverv. Hun forklarer tendensen med, at forholdet mellem ledelse og ansatte i Danmark er båret oppe af en stor grad af tillid.

»Det skal der til for at en sådan ordning kan virke hensigtsmæssigt,« siger hun.

En medvirkende årsag til, at Danmark er så langt fremme på området, kan være, at vi har mange små og mellemstore virksomheder. Netop den type virksomheder fører an med at tilbyde medarbejdere at arbejde hjemmefra.

Birgitte Meisner Nielsen vurderer, at der generelt blandt både ledelse og ansatte er en "magisk grænse" på ca. 10 pct. af arbejdstiden, som man er klar til at lægge uden for arbejdspladsen.

Grænsen på de 10 pct. kan dog meget vel blive rykket opad de kommende år. Inden for videnservicefag, der er i god vækst, er det nemlig ganske udbredt at arbejde hjemmefra.

/ritzau/

Læs også