Uheldige boligejere er parate til at flytte

Konsekvens: Granvænget i Kokkedal blev både oversvømmet i 2007 og 2010, så Alm. Brand ser gerne, at husene bliver revet ned. Politikerne stejler, men boligejerne selv er ved at vænne sig til tanken.

Hver gang regnen falder tungt over Granvænget i Kokkedal, frygter Steen Erik Navrbjerg det værste.

Villavejen ligger ned til Kokkedal Å, der i juli 2007 og igen i august 2010 tabte til et skybrud og gik over sine bredder.

Vandet trængte ind i husene på Granvænget og lagde sig som et vådt, ildelugtende tæppe i alle rum med store skader til følge.

Det har kostet forsikringsselskaberne 1 mio. kr. per ejendom at udskifte gulve, møbler og vægge, og Steen Erik Navrbjerg og hans familie er blevet genhuset i mere end otte måneder, mens håndværkerne har bygget et nyt hjem op.

»Når der kommer en kraftig byge, sidder man nærmest og tænker, at man ikke kan tage det, hvis det sker igen,« forklarer Steen Erik Navrbjerg om skybruddet, der trommede i Københavns gader lørdag aften, men lod Kokkedal være uskadt.

Hvad der ville være sket, hvis uvejret var fløjet ind over Granvænget, er dog et ualmindelig godt spørgsmål. Siden skybruddet i august 2010 har kommunerne langs Kokkedal Å - Hørsholm, Fredensborg og Rudersdal - nemlig sikret åen med ekstra diger og et pumpehus, fordi forsikringsselskaber truer med at sige fra over for de uheldige boligejere.

Risiko for bankerot

..

Læs også