Mærsk køber endnu to boreskibe

Maersk Drilling har udnyttet en option på to nye drillskibe og smider dermed 6,7 mia. kr. på bordet. Samtidig har selskabet fået en ny option på samme leverance.

Favorable markedsvilkår fik i går Maersk Drilling til at udnytte en mulighed for at bestille yderligere to ultra drill-skibe oven i de to, man bestilte i februar.

To skibe lyder ikke af meget, men den samlede pris for dem er 1,3 mia. dollars (6,7 mia. kr.), og samtidig har Maersk Drilling fået endnu en option på to skibe af samme type.

Maersk Drilling er et datterselskab i A.P. Møller - Mærsk-regi og kan karakteriseres som et entreprenørselskab for oliebranchen.

Ambitionen i datterselskabet er at få det nuværende antal boreenheder i selskabet op fra de nuværende 16 til 25-30 stykker inden for fem til syvår.

Derfor lægger gårsdagens melding fint i tråd med den vækststrategi, men vækststrategi gør det ikke alene. Også markedsvilkårene skal passe, og her pegede alle pilene i den rigtige retning, hvilket gjorde det nemmere at træffe beslutningen om at udnytte optionen.

Godt marked

..

Læs også