Pengemanden, der gik køkkenvejen

Portræt: I mange år handlede det mest om penge for Søren Jessen, der gjorde karriere i den internationale finansverden, hvor kun bundlinjen tæller. Han fik nok af det rå miljø, tog sine bonusmillioner og slog sig ned som restauratør i London.

London

Søren Jessen kan stadig huske lettelsen, da han for sidste gang gik ud af døren fra Goldman Sachs i London, en af verdens største banker. Han havde fået nok af det iskolde arbejdsklima, hvor penge er Gud og ” dog eat dog”, som de siger i den internationale finanssektor. Han ville have et andet liv. Med andre værdier og mere frihed.

Og sådan blev det.

Han havde investeret en stak bonusmillioner i en vens restaurant og besluttede sig for at forfølge sin egen drøm om at blive selvstændig. I dag - 13 år senere - ejer den 47-årige Søren Jessen to restauranter i London.

»Typisk for bureaukratiet i bankerne herovre vidste jeg ikke, hvem jeg skulle sige op til, og for en sikkerheds skyld sagde jeg det til tre chefer. Normalt foregår det på den måde, at man kommer ind og siger: ” I am leaving”, hvorefter de lader en stå op og lidt uvenligt spørger: ”Nå, og hvilken bank skal du så til?” Men da jeg fortalte, at jeg skulle åbne en restaurant, var det sid ned og lad os høre. En af dem fortalte, at han selv havde haft den drøm, men han var nødt til at arbejde for at forsørge familien. Mange bankere tjener en masse penge, men de holder tre ugers ferie om året og dør af hjertestop, når de bliver 50 år. Sådan ville jeg ikke ende, så det var en kæmpe lettelse, da jeg gik ud af døren,« fortæller Søren Jessen en tilbagelænet sommeraften i et stille hjørne af hans nyeste restaurant.

Intimt og afslappet

..

Læs også