Mindre kursfremgang på stille handelsdag

Investorerne på det danske obligationsmarked gjorde ikke det store væsen af sig i tirsdagens handel, hvor det blev til små kursstigninger.

De amerikanske finansmarkeder havde mandag lukket grundet uafhængighedsdagen, men tilbagevendingen af aktørerne til markederne førte ikke det helt store med sig. Tal for de amerikanske fabriksordrer kom ud lidt lavere end ventet, mens den svenske centralbank tidligere på dagen hævede renten som ventet.

Den toneangivende, danske statsobligation, 3 pct. 2021, lukkede tirsdag 0,15 point højere i kurs 98,08 med en effektiv rente på 3,21 pct.

Den svenske centralbank var tirsdag formiddag aktuel med rentemøde, hvor renten som ventet blev løftet med 25 basispoint til 2,00 pct. Den svenske centralbank har en målsætning om, at renten i 1. kvartal 2012 vil lyde på 2,5 pct. De mange svenske rentestigninger skal forhindre inflationen og udlånsvæksten i at løbe løbsk. To centralbankmedlemmer stemte imod rentestigningen. Den svenske centralbank sænkede desuden forventningerne til BNP-væksten i år til 4,4 pct. fra tidligere 4,6 pct. og til 2,2 pct. i 2012 fra tidligere forventning på 2,3 pct.

For eurozonen kom der tirsdag formiddag tal for detailsalget i maj, og de viste et fald på 1,1 pct. sammenlignet med en nedrevideret fremgang på 0,7 pct. i april. Det var stort set på linje med analytikernes forventninger. På årsbasis viste detailsalget et fald med 1,9 pct. i maj sammenlignet med en nedrevideret fremgang på 0,8 pct. måneden forinden. Her havde analytikerne ventet et mindre fald på 0,6 pct. i maj.

»En skuffelse over detailsalget lå i kortene, og de globale aktiemarkeder synes at være kørt lidt dødt efter en periode med solide stigninger. Et af fokusområderne i denne uge bliver nu det spanske obligationssalg på torsdag, hvor det bliver interessant at se på efterspørgslen,« siger obligationsstrateg Nick Stamenkovic hos RIA Capital til Bloomberg News.

Ritzau Finans

Læs også