Forsikringsselskaber tvunget i knæ

En række af landets små forsikringsselskaber er under et så stort pres, at de er i fare for at lukke, advarer Finanstilsynet.

En række af de mindre forsikringsselskaber risikerer at bukke under. De sidder yderligst, efter at hele forsikringsbranchen har fået langt sværere ved at tjene penge, fordi erstatningsudgifterne er steget voldsomt. Desuden er de udgifter, som forsikringsselskaberne betaler for at forsikre sig selv mod meget store skader, eksploderet.

Driften i nogle selskaber er nu så dårlig, at Finanstilsynet løfter pegefingeren over for branchen.

»Vi mener, at forsikringsselskaberne skal kigge på deres rentabilitet, men vi kan ikke tvinge dem til at øge deres præmier. Men hvis det fortsætter som nu, kommer de ikke til at leve for evigt,« lyder det fra Michael Holm, kontorchef for forsikringskontoret under Finanstilsynet.

En rapport fra myndigheden viser, at erstatningsudbetalingerne i forsikringsbranchen er steget år for år, så de i dag udgør 78,6 pct. af præmieindtægterne mod 66 pct. i 2006. Det betyder, at mange forsikringsselskaber har svært ved at tjene penge på driften, fordi de ofte har over 20 pct. i omkostninger til personale og service.

Otte selskaber i klemme

..

Læs også