Gourmethuse på sparejagt

Det er ikke øget kundetilgang, der har sikret fremgangen i økonomien hos gourmetrestauranter, men et benhårdt fokus på at spare alle tænkelige steder.

Samfundets økonomiske virkelighed afspejler sig i den grad hos de danske gourmetrestauranter. Også her har sparetankerne indfundet sig, og der er ikke længere råd til overflødige omkostninger, og alt andet end det strengt nødvendige bliver sløjfet.

I den gennemgang af branchens økonomiske nøgletal, som Morgenavisen Jyllands-Posten bragte i sidste uge, har stort set samtlige restauranter nedbragt deres gæld, samtidig med at personalet ligesom sidste år har måttet holde for.

Eksempelvis har Formel B sparet 1 mio. kr. på personalet i det seneste regnskabsår, og det samme gælder Hellerup-restauranten Saison med kokkeveteranen Erwin Lauterbach bag roret. Helt i top på den konto finder man dog det Fleggaard-ejede sønderjyske gourmethotel, Fakkelgaarden, med en besparelse på 1,6 mio. kr., mens Dragsholm Slot, Munkebo Kro og Era Ora alle har sparet en halv mio. kr. eller mere på personalet som led i opstramningerne.

Søllerød Kro har ansat

..

Læs også