Skybrud redder håndværkere

Det nye fradrag for håndværkerudgifter og reparationer efter skybrud ventes at sparke liv i omsætningen. Men kun hver femte tror, der bliver brug for flere folk.

Næsten hver anden håndværker tror, at det vil give et skub op på omsætningen, når danskerne for alvor begynder at benytte sig af den nye fradragsordning.

Det viser en måling, som Håndværksrådet har lavet blandt sine medlemmer.

Ordningen går ud på, at man kan trække udgifter til arbejdsløn på op til 15.000 kr. fra, hvis det gælder istandsættelse af helårsbolig. Ordningen løber frem til udgangen af 2013 og skal skabe vækst for håndværkerne.

»Vores undersøgelse viser, at en stor andel af virksomhederne forventer at kunne mærke det på deres omsætning. Vi kan håbe, at det generelt kan løfte stemningen blandt håndværkerne,« siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Undersøgelsen er lavet lige før det store skybrud, der i forrige weekend skabte store oversvømmelser i især hovedstadsområdet. Det vil helt klart give et yderligere løft til håndværkerne i Københavnsområdet, mener Jacob Thiel.

Det kan Schiøtt Installation allerede mærke. Firmaet holder til i København og udfører elarbejde.

»Vi var begyndt at mærke lidt effekt af fradragsordningen, og siden skybruddet har vi haft fuldstændig vanvittigt travlt,» siger regnskabschef Gitte Regner fra Schiøtt Installation.

Beskedne forventninger

..

Læs også