Udfordring på vandet

Thrane & Thrane, der producerer anlæg til satellit-kommunikation, skal ikke udvikle det nye maritime kommunikationssystem til Inmarsat.

Den danske teknologivirksomhed Thrane & Thrane, som udvikler og producerer satellitbaseret kommunikationsudstyr, realiserede det seneste regnskabsår 2010/2011 sit hidtil stærkeste driftsresultat nogensinde. Koncernens resultat af primær drift, det såkaldte EBIT, udviste en fremgang på ikke mindre end 70 pct. til 194 mio. kr., hvilket bragte overskudsgraden også kaldet EBIT-margin op på 17,8 pct. mod blot 10,8 pct. året før.

Koncernens omsætning steg ellers mere beskedent med 4 pct. til 1.093 mio. kr., idet den stærkeste udvikling blev realiseret på det aeronautiske område, dvs. til fly, hvor omsætningsvæksten var på hele 62 pct., mens det landmobile område øgede omsætningen med 18 pct. og det maritime område blot voksede 3 pct.

Det aeronautiske marked har taget godt mod de nye Aviator-bredbåndsprodukter, hvor der er solgt mere end 200 terminaler, siden Inmarsat introducerede sin SwiftBroadband-tjeneste. På det landmobile marked er det især highend Explorer-terminalerne, som har trukket fremgangen.

Større udfordringer

..

Læs også