Aktier: Rødt over hele linjen

Alle selskaber i C20 endte i rødt, og værst gik det ud over NKT efter opkøbet af en ny division inden for udendørsrengøring. Bankerne havde det også svært, da der er nervøsitet for, at den europæiske gældskrise vil sprede sig til Italien. C20-indekset lukkede 1,40 pct. lavere i 431,82, mens de store europæiske aktieindeks ved dansk lukketid faldt 1,3-2,9 pct.

- Det har primært været de udenlandske begivenheder, som har præget mandagens aktiehandel, hvor blandt andet gældsbekymringen har flyttet sig til Italien. Det har presset de europæiske banker, og de danske banker er faktisk ramt hårdere. Ellers er det tydeligt, at de konjunkturfølsomme og højbeta-aktierne har haft det svært, mens de defensive er sluppet bedre igennem, fortalte chefrådgiver Michael Borre fra Nordea.

NKT lukkede 4,0 pct. lavere i kurs 332,2. Nilfisk-Advance, der hører under NKT Holding, styrker produktsortimentet inden for udendørsrengøring med købet af udviklingsselskabet Jungo Voirie og kontraktproducenten Hecker & Brian. Det meddelte Nilfisk-Advance, der venter, at købene, som træder i kraft 1. juli, vil give selskabet en betydelig vækst i markedet for kompakte udendørs feje- og rengøringsmaskiner...

Læs også