Kraftig rutsjetur fra fremgang til fald

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag moderat lavere, efter at obligationskurserne havde indledt handlen med kraftige stigninger.

Investorerne øgede efterspørgslen på de fastforrentede papirer grundet kombinationen af usikkerhed omkring den amerikanske økonomi og de sydeuropæiske gældsbekymringer, men bekymringerne blev mindsket i løbet af dagen, idet de seneste udsving på finansmarkederne blev vurderet som værende overdrevne.

Den toneangivende, danske statsobligation, 3 pct. 2021, lukkede tirsdag 0,33 point lavere i kurs 100,43 med en effektiv rente på 2,94 pct.

Obligationskurserne vendte tirsdag rundt grundet spekulationerne om, at Den Europæiske Centralbank har opkøbt gæld i de meste plagede sydeuropæiske økonomier for at stabilisere finansmarkederne i takt med at gældskrisen er blevet forværret de seneste par dage. Det skrev Bloomberg News.

Det hjalp ikke ligefrem på risikoappetitten, at de amerikanske politikere i disse dage ikke kan blive enige om budgetreduktionerne for at mindske den amerikanske gæld. Sammesat med de europæiske gældsbekymringer, er det for alvor noget, som er med til at øge flugten til sikker havn. Tirsdag var der ekofinmøde, hvor den hollandske finansminister, Jan Kees de Jager, blev citeret for at sige, at en såkaldt selective default af Grækenland ikke længere kan udelukkes, selvom Den Europæiske Centralbank er modstander af dette alternativ.

På makrosiden var det også de amerikanske begivenheder, som prægede menuen. Erhvervstillidsbarometeret NFIB for mindre og mellemstore virksomheder viste et fald til 90,8 i juni sammenlignet med 90,9 i maj. Analytikerne havde ventet en marginal fremgang til 91,2 i juni. Tidligere i denne måned kom der bedre end ventede tal for det nationale ISM-erhvervstillidsbarometer for industrien.

BRANCHENYT
Læs også