Kvotemillionær gik fra makrel til motorcykler

Carsten Jessen i Esbjerg blev velhavende på salg af fiskekvoter. Millionerne fra salg af de tildelte silde- og makrelkvoter er især brugt på motorcykler i luksusklassen.

Carsten Jessen sidder bænket bag skrivebordet i kontoret. Lige ved siden af udstillingen med moderne, skinnende Triumph-motorcykler og alverdens udstyr.

Han sagde i 2005 farvel til fiskeriet og er i dag motorcykelforhandler i et af Esbjergs industrikvarterer.

Pengene til den investering stammer fra det tidligere erhverv.

Sammen med sin svoger solgte fiskeren i Esbjerg nemlig Shannon A/S, der bestod af to fartøjer og kvoter til fangster af sild. Det blev afsat til en nordjysk kollega, som ville ekspandere, da kvotehandlen blevet givet fri.

Salgsprisen valgte Carsten Jessen selv for seks år siden at fortælle om i lokalpressen. Den blev da udlagt til at udgøre 93 mio. kr., hvoraf kvoternes værdi var ca. 80 mio. kr. En samlet fortjeneste til de to Esbjerg-fiskere på ca. 40-50 mio. kr.

Carsten Jessen er i dag ikke så vild med at tale om beløbets størrelse og fortryder måske, at han valgte at berette om det. Men han fortæller gerne om beslutningen, som lå bag.

»Jeg var faktisk i gang med planer om selv at bygge en ny, moderne supertrawler på et værft i Norge. Vi var sådan set klar, men pludselig blev der problemer med værftet, og grundlaget for den investering skred. I stedet kom der pludselig et tilbud om at sælge det hele, da de individuelle kvoter var blevet en realitet,« fortæller 63-årige Carsten Jessen.

En brat opvågning

..

BRANCHENYT
Læs også