Krisen skaber nye vindere i hovedstaden

Analyse: Stabile og solide virksomheder får i 2010 baghjul af kriseramte virksomheder.

Værdier for milliarder er forsvundet, men de virksomheder, som blev hårdest ramt af finanskrisen, har efter alt at dømme nået bunden. For denne gang.

De finanskriseramte virksomheder følger typisk udviklingen i samfundsøkonomien og kaldes derfor cykliske. Omsætning og aktiekurs buldrer op, når det går godt. Og drøner ned, når det går skidt.

Og de cykliske virksomheder har haft et godt år i 2010. Rederierne sætter sig således højt på listen over hovedstadens bedste til virksomhedsdrift.

D/S Norden, DFDS og A.P. Møller - Mærsk ligger højt på listen, mens eksempelvis Carlsberg, ISS og G4S ligger langt nede.

Det gør de, fordi krisen paradoksalt nok har været god for de cykliske virksomheder, fastslår senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

»Vi har været gennem en omfattende krise. Virksomhederne har været nødt til at se på, hvad de kan tjene penge på. Hvor er de gode, og hvor er de mindre gode? De har justeret på forretningsområder eller lukket ned, hvis de har præsteret dårligt. Fælles for virksomhederne er, at de har fundet konkurrencekraften,« siger Jacob Pedersen.

En ringe trøst

..

BRANCHENYT
Læs også