Euroledere fortsætter kamp mod gældskrisen

Eurozonen kæmper fortsat en hård kamp mod finansmarkederne. Krisetopmøde skal måske sikre ny hjælp til Grækenland og forhindre, at krisen spreder sig.

Gældskrisen buldrer videre gennem Europa i så højt tempo, at det formentlig kalder på handling fra øverste sted - i skikkelse af eurozonens stats- og regeringschefer.

Efter to dages drøftelser mellem EU- og eurolandenes finansministre i Bruxelles er det langtfra lykkedes at dæmpe panikken på finansmarkederne.

Tværtimod har renterne på spanske og italienske statsobligationer nået et rekordhøjt niveau, mens eurolandene fortsat er splittede omkring udformningen af ny økonomisk hjælp til Grækenland, der balancerer på randen af statsbankerot.

Derfor åbner EU-præsident Herman Van Rompuy nu døren på klem for et hasteindkaldt krisetopmøde i eurozonen, som måske allerede kan afholdes fredag.

»Jeg er helt opmærksom på de aktuelle spændinger på gældsmarkedet. Der er ikke truffet nogen beslutning om et topmøde i eurozonen, men det kan ikke udelukkes,« sagde Van Rompuy ifølge AFP efter et møde i Madrid med den spanske premierminister, José Luis Zapatero.

Et eurotopmøde skal formentlig bruges til at få detaljerne i en ny græsk hjælpepakke banket på plads.

Både Zapatero og hans italienske kollega, Silvio Berlusconi, havde tirsdag travlt med at berolige finansmarkederne med udmeldinger om, at de tager den økonomiske opgave seriøst.

Et nyt budget

..

BRANCHENYT
Læs også