Aktier: Ben Bernanke løftede C20

Det danske aktiemarked havde onsdag en pæn handelsdag, hvor udtalelser fra Ben Bernanke om en mulig ny stimuleringspakke til USA, løftede markedet yderligere. Danske Bank fik genoprejsning fra de seneste dages fald, og Jyske Bank vurderede, at Danske Bank-aktien er et oplagt købsmål forud for stresstesten på fredag. C20-indekset steg 1,32 pct. til 433,05.

- En time før lukketid, meddelte den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, at banken er klar til yderligere stimulering for at sætte skub i økonomien. Det var godt nyt for aktiemarkederne, som har været tynget af den europæiske gældskrise, og det gav et løft til de europæiske markeder. Vestas lå pænt fremme efter tirsdagens udmelding fra Storbritannien, som i højere grad vil satse på vedvarende energi, fortalte funktionsleder Kim Sejdelin fra Jyske Bank.

Danske Bank lukkede 3,4 pct. højere i kurs 97,5. Danske Banks aktiekurs er kommet så langt ned, at Jyske Bank ser aktien som et oplagt købsmål forud for de europæiske stresstest af banker fredag...

BRANCHENYT
Læs også