Ben Bernanke gav løft til C20

Det danske aktiemarked havde onsdag en pæn handelsdag, hvor udtalelser fra Ben Bernanke om en mulig ny stimuleringspakke til USA løftede markedet yderligere.

Danske Bank fik genoprejsning fra de seneste dages fald, og Jyske Bank vurderede, at Danske Bank-aktien er et oplagt købsmål forud for stresstesten på fredag. C20-indekset steg 1,32 pct. til 433,05.

»En time før lukketid, meddelte den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, at banken er klar til yderligere stimulering for at sætte skub i økonomien. Det var godt nyt for aktiemarkederne, som har været tynget af den europæiske gældskrise, og det gav et løft til de europæiske markeder.

Vestas lå pænt fremme efter tirsdagens udmelding fra Storbritannien, som i højere grad vil satse på vedvarende energi, fortalte funktionsleder Kim Sejdelin fra Jyske Bank.

Danske Bank lukkede 3,4 pct. højere i kurs 97,5. Danske Banks aktiekurs er kommet så langt ned, at Jyske Bank ser aktien som et oplagt købsmål forud for de europæiske stresstest af banker fredag.

»Under de seneste tre måneders massive sydeuropæiske gældsuro er Danske Bank-aktien faldet ca. 25 pct., og dette kan efter vores opfattelse på ingen måde alene tilskrives Danske Banks Q1-regnskab, som skuffede på toplinjen,« skrev analytiker Christian Hede i et notat, som har en købsanbefaling og et kursmål på 140 kr. på Danske Bank-aktien.

Vestas steg 2,2 pct. til kurs 130,0. Det britiske energi- og klimaministerium havde tirsdag aften gode nyheder med i posen til vindmøllebranchen, da den fremlagde en køreplan for udviklingen af vedvarende energi sammen med planerne for en ny energireform. Det skete nemlig med en målsætning om at øge kapaciteten af vindmølleenergi til hele 31.000 megawatt i 2020 fra de nuværende 5600 megawatt. Vestas melder sig klar til kamp om det britiske marked.

»Vi har gjort klar til kamp om det britiske marked bl.a. ved at annoncere vores 7 megawatt offshore-mølle. Og hvis ordrerne er der, stater vi produktion op i England på denne mølle, der er designet til det nordeuropæiske offshore-marked,« siger pressechef Michael Holm fra Vestas.

Novo Nordisk steg 1,0 pct. til kurs 653,5, mens FLSmidth endte 2,3 pct. højere i kurs 434,7. De to aktier er blandt de danske aktier, der vil drage størst fordel af den nye kinesiske femårsplan. Det vurderede Nordea. Novo Nordisk bliver efter Nordeas vurdering berørt fra to vinkler: For det første opgraderes sundhedsvæsnet, og for det andet vil den øgede levestandard betyde en kraftig vækst i udbredelsen af diabetes. FLSmidth vil få gavn af den kraftige udbygning af infrastrukturen, som planen lægger op til.

A.P. Møller - Mærsk løftedes 1,8 pct. til kurs 42.600. Maersk Line er klar med en ny rute, kaldet Rumba. Ruten begynder i Indien og går via Mellemøsten og Middelhavet til Sydamerikas østkyst.

»Brasilien og Indien er to af verdens hurtigst voksende økonomier i øjeblikket, og med den nye service vil Maersk Line facilitere væksten og det varme forhold mellem de to lande,« skrev Maersk Line, der lover branchens bedste transittider.

Læs også