Det bliver dyrt at få ret

Risbjerg Marine står til at vinde et slagsmål om 11,4 mio. kr. mod Skat. Selv om virksomheden vinder, skal den betale over en halv mio. kr. i sagsomkostninger.

Bådforhandleren Risbjerg Marine er endt i et mareridtsagtigt slagsmål med skattemyndighederne, som kræver 11,4 mio. kr. i moms.

Sagen har kørt i flere år, og senest har Landsskatteretten indstillet, at bådforhandleren skal vinde sagen, fordi Skats momskrav er uberettiget.

Men selv hvis det bliver sagens endelige udfald, kommer slagsmålet til at koste Risbjerg Marine mindst en halv mio. kr. Virksomheder får nemlig ikke længere godtgjort deres omkostninger i skatte- og momssager, heller ikke hvis de vinder, fordi Skat har rejst grundløse krav.

I stedet får virksomheder et fradrag på 25 pct. af de faktiske omkostninger. De resterende 75 pct. af regningen hænger de selv på.

»Vores udgifter har passeret trekvart mio. kr., og sagen er endnu ikke afgjort. Det er mærkeligt, at forholdene er sådan i Danmark, at vi skal betale, selv om vi vinder,« siger Ole Risbjerg, indehaver af Risbjerg Marine.

Særlig indsats

..

Læs også