Murdoch er såret

Medier: Rupert Murdochs medieimperium har fået et af sine hårdeste stød i sin levetid og opgav i går at overtage de resterende 60,9 pct. af BSkyB.

Rupert Murdoch spillede tirsdag ubesværet med musklerne i Hyde Park, London, da han gennemførte sin morgentræning ude i den friske luft i selskab med sin lyshårede, personlige træner.

Men den 80-årige mediebaron har haft sværere ved at finde musklerne til at lægge låg på en voksende tabloid-skandale, som har udviklet sig til den største trussel mod hans medieimperium siden en konkursrisiko for 20 år siden, og som på en uge har barberet mere end 5 mia. dollars af værdien af hans selskab, News Corporation.

For et par uger siden så juli ellers ud til at blive en god måned for Murdoch-imperiet.

Den britiske regering var indstillet på at godkende selskabets planer om at overtage de resterende 60,9 pct. af det britiske satellit-selskab British Sky Broadcasting (BSkyB). Handlen til op mod 12 mia. dollars ville have givet Murdochs News Corporation fuld kontrol over det britiske guldæg og rige muligheder for vækst i Europa. I går erkendte selskabet, at vinduet er blevet lukket, og trak sit bud tilbage.

Så kom skandalen

..

Læs også