Aktier: Fokus på banker efter regnskaber

Det danske aktiemarked lukkede torsdag 0,6 pct. lavere i 430,40, med de danske banker i fokus som følge af regnskabet fra den svenske storbank SEB, som skuffede på toplinjen og med sine nedskrivninger. Også den amerikanske bank JPMorgan Chase var regnskabsaktuel, men det pæne regnskab hjalp ikke de danske banker synderligt.

- Makroøkonomien har igen torsdag været den altoverskyggende faktor med de italienske statsobligationer i fokus. Den umiddelbare reaktion var positiv, da auktionen blev overtegnet, men efterfølgende blev øjnene rettet mod den højere rente. Den svenske bank SEB aflagde et regnskab, hvor toplinjen skuffede, og det pressede de danske banker, som dog rejste sig en smule i løbet af eftermiddagen, fortalte aktiehandler Anders Isager fra Jyske Bank.

Danske Bank tabte 0,7 pct. til kurs 96,8, mens Nordea lukkede 2,7 pct. lavere i kurs 52,2. SEB har aflagt regnskab for andet kvartal, hvor nettorenteindtægterne steg til 4,23 mia. skr., mens nettogebyrindtægterne faldt til 3,56 mia. skr. Både driften og resultatet efter skat overgik forventninger, men bankens nedskrivninger på 643 mio. skr. var noget større end ventet, da analytikerestimatet var på 340 mio. skr...

Læs også