De danske aktier begynder mandagen i rødt: Danske Bank er et af ganske få lyspunkter

Wordpress-stifter: Kildekoden er blevet stjålet

Wordpress er endnu engang ramt af et hackerangreb. Denne gang er kildekoden blevet stjålet.

Kildekoden er blevet stjålet.

Sådan lyder beskeden fra Wordpress-stifter Matt Mullenweg nu til de millioner af bloggere verden over, der anvender open source-systemet.

I et blogindlæg skriver han, at firmaet Automattic, som han er ejer af, har haft ubudne gæster på serverne. Automattic leverer service-ydelser på Wordpress-platformen.

"Vi går ud fra, at vores kildekode blev set og kopieret. Mens meget af vores kode er open source, er der sårbare dele af vores og vores partneres kode," forklarer Matt Mullenweg.

Baseret på de opdagelser, Wordpress-holdet har gjort efter angrebet, anbefaler det nu brugerne, at de bruger stærke password og aldrig det samme password på flere forskellige sider.

"Vores efterforskning af denne hændelse vil tage tid at fuldføre .. vi har taget omfattende skridt for at hindre, at lignende hændelser kan ske igen," skriver Matt Mullenweg uden dog at komme nærmere ind på, hvad det drejer sig om.

Herhjemme anvendes Wordpress-softwaren af en række professionelle foretagender, blandt andet Nykredit, Novozymes, Kræftens Bekæmpelse og Middelfart Sparekasse.

Mens disse virksomheder hoster Wordpress-bloggen på deres egne domæner, tilbyder Wordpress.com også, at man som bruger kan placere data i blog-selskabets datacentre.

Så sent som i sidste måned blev Wordpress sendt helt til tælling under et kæmpe DDoS-angreb, der var det værste i Automattics historie.

Læs også:

Wordpress-bloggere ramt af gigantisk DDoS-angreb

Han skabte Wordpress og en verden af bloggere

Læs også