CSC: Ulovlig strejke kan få alvorlige konsekvenser

CSC afleverer brev med en klar melding til alle de ansatte, der onsdag nedlagde arbejdet.

Foto: JP

Efter at en gruppe CSC-ansatte onsdag klokken 15 nedlagde arbejdet i protest mod at skulle oplære vikarer, har CSC udsendt et brev til de involverede personer på deres private bopæl.

Computerworld har tidligere fået at vide, at arbejdsnedlæggelsen drejede sig om 25 personer, og derudover nogle medarbejdere, der har meldt sig syge.

Lene Christensen som er director og leder af CSC's forhandlingsudvalg forklarer i en mail, at de har sendt brev ud til 33 personer med opfordring om at genoptage arbejdet.

"En ulovlig strejke blev iværksat i går af 33 PROSA-ansatte i CSC. Efter endt arbejdsdag oplyste medarbejderne, at de nedlagde arbejdet.

Et fællesmøde blev i overensstemmelse med de normale spilleregler på arbejdsmarkedet straks afholdt, hvor medarbejderne blev oplyst om, at det var en ulovlig aktion og opfordret til at genoptage arbejdet af såvel DA, Dansk Erhverv og CSC som FTF, PROSA/Land og PROSA.

Samtlige 33 PROSA-ansatte, som er involverede i den ulovlige strejke, har efterfølgende på skrift modtaget denne information på deres private bopæl", skriver hun.

Lene Christensen har ikke villet stille op til interview om situationen, men skriver i mailen følgende:

"Vi er kede af, at konflikten har taget denne drejning, og vi opfordrer de ulovligt strejkende til at genoptage arbejdet hurtigst muligt, ellers tvinges vi til at tage de nødvendige skridt, som de gældende regler giver mulighed for, og som sikrer, at ulovlighederne bringes til ophør."

Læs også på Computerworld: CSC-ansatte nedlægger arbejde i vrede.

Læs meget mere om CSC-konflikten her

Læs også