Nu har alle danskere aktiveret deres NemID

Det digitale adgangskort er blevet en bragende succes, hvis man alene ser på antallet af brugere.

Foto: Lars Skaaning/Polfoto lars skaaning

Lørdag 1. januar 2011 var der udsendt NemID til tre millioner danskere, hvilket var målsætningen ved projektets begyndelse i juni 2010.

Men det var kun 2,3 millioner, der havde aktiveret deres konto, så NemID kunne anvendes til login.

"Der er hele tiden et efterslæb, da kunderne har op til 60 dage til at registrere NemID. Først i april kan vi gøre tallet helt præcist op," fortalte Jette Knudsen, der er kommunikationschef i DanID, dengang til Computerworld.

Nu er det så blevet april og DanID, der er firmaet bag NemID, har gjort tallene op. Løsningen har rundet tre millioner aktive brugere.

"Vi betragter nu migreringen som afsluttet, og der er til dato 3.068.500 danskere, der har aktiveret sin NemID," siger Søren Winge, pressechef i Nets, der tidligere hed PBS.

Bankerne lukker ned 
Samtidig kan han berette, at flere banker har lukket ned for brug af den gamle netbank, og derfor de kun tilbyder adgang til kontanterne via NemID.

Den sidste håndfuld brugere, der ikke har aktiveret deres NemID-login, må så komme hen ad vejen, lyder det.

"Der er stadig få tusinde danskere, der endnu ikke har taget deres NemID i brug, som de har fået fremsendt. Det kan være svært at sige præcist hvor mange, da der netop er et efterslæb mellem aktivering og vores registrering," siger Søren Winge. 

"Det er typisk dem, der kun anvender netbanken få gange om året, der mangler," forklarer han.

Læs også