Carlsberg utilfreds med russisk lov om ølsalg

Det russiske parlament, Dumaen, har netop vedtaget en række restriktioner på salget af alkohol. Carlsberg ønsker ikke at kommentere på loven. Det danske bryggeri kritiserer dog sammen med sine russiske kollegaer loven voldsomt i et brev dateret den 13. juli.

Loven forbyder salg af alkohol i nattetimerne samt salg af alkohol i mobile gadekiosker. Loven vil blive implementeret frem til 2013. Danske Bank vurderer, at loven kan svække Carlsbergs samlede omsætning med 3 pct. og driftsresultatet, EBIT, med 5 pct. Handelsbanken sænkede onsdag sit kursmål på Carlsberg fra 670 til 600 kr. per aktie hovedsagligt på grund af den nye lov.

»Bryggeriforeningen støtter indsatsen fra regeringen for at forbedre lovgivningen om salg af alkohol, samt for at reducere alkoholmisbrug og indtagelse af alkohol hos mindreårige. Men i lyset af lovens åbenlyse mangler, oversete emner og selvmodsigelser beder vi præsidenten om at holde loven tilbage og revidere den,« skriver den russiske bryggeriforening i brevet til præsident Medvedev.

Ikke bare vil loven ifølge foreningen være et hårdt slag mod udviklingen af ølindustrien i Rusland, definitionen af øl i loven er også i modstrid med EU's definition.

Læs også