Forbrugere: Her er vores næste smartphone

I en ny undersøgelse svarer forbrugerne på hvilken smartphone-platform, de ønsker.

Foto: Colourbox

Analysefimaet Nielsen har i en undersøgelse spurgt de amerikanske forbrugere, hvilken smartphone-platform de ønsker, næste gang de iler ned til den lokale tele-pusher for at handle.

Konklusionen er, at 31 procent af de forbrugere, der blev spurgt mellem januar og marts i år, har Android som deres foretrukne platform. Apples iOS ligger på 30 procent, mens BlackBerry foretrækkes af 11 procent.

Næsten 20 procent af forbrugerne ved ikke, hvad de foretrækker, så det er i høj grad dem, der er på spil, når leverandørerne er på charme-offensiv.

Interessant er det også, at kun seks procent har tænkt sig at vælge Microsofts nye Windows Phone 7 som platform - hvilket faktisk er et fald på et procentpoint i forhold til sidste gang, undersøgelsen blev lavet.

Der er gået et halvt år imellem de to Nielsen-undersøgelser, og i den tid er Android blevet stadig mere populær hos forbrugerne, hvilken er gået ud over Apples iOS.

Forbrugernes begrænsede begejstring for Windows Phone 7 står i stærk kontrast til vurderingerne fra IDC og Gartner.

For nylig offentliggjorde Gartner en rapport, der forudså udviklingen på smartphone-markedet i resten af 2011.

Den konkluderede, at Windows Phone 7 i 2015 vil have en markedsandel på 19,5 procent.

Det placerer ligesom i en IDC-rapport Microsofts platform på en andenplads, kun overgået af Android, der står til at få 48,8 procent i 2015.

"Gartner forudser, at Nokia vil skubbe Windows Phone godt ind i dets portefølje ved udgangen af 2012, så platformen bliver den tredjestørste i verden i 2013," skrev Gartner blandt andet.

Læs også på Computerworld:

..

Læs også