Accenture overtager Nokias kronjuvel

Nokia outsourcer sin Symbian-udvikling til Accenture, som dermed overtager verdens største mobilstyresystem og flere tusinde Nokia-medarbejdere. Læs mere om aftalen her.

PR-foto: Nokia

Som følge af Nokias nye strategikurs med blandt andet smartphone-samarbejdet med Microsoft og besparelser på omkring 7,5 milliarder kroner inden 2013 har den finske mobilmastodont senest oplyst, at Accenture overtager Symbian-udviklingen. 
  
Onsdag indgik Nokia og Accenture således en aftale om, at Nokia outsourcer Symbian-udviklingen samt cirka 3.000 medarbejdere, som arbejder med Symbian-udviklingen.
 
Fremadrettet er det planen, at Accenture skal udvikle og supportere Symbian. 
  
Kontrakten mellem parterne forventes endeligt underskrevet til sommer, mens medarbejdere i Kina, Finland, Indien, Storbritannien og USA flyttes løbende over til Accenture. De skulle efter planen være på plads hos Accenture i slutningen af året. 
  
Aftalen inkluderer også, at Accenture skal udvikle mobilsoftware til Windows Phone-platformen, som er det styresystem, som Nokia satser store dele af smartphone-butikken på i sit Microsoft-partnerskab.
 

Fortsat støtte til Symbian

..

BRANCHENYT
Læs også