Nokia Danmark svinder ind

Nokia i Danmark svinder ind til nærmest ingenting over de næste 18 måneder.

Foto: AP/Martin Meissner

Læs også:
Nokia lukker i Danmark

Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Nokia Danmark-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre


Med godt 1.000 medarbejdere, der skal fyres over de næste 18 måneder, hænger der tunge skyer i forårssolen over Nokia Danmarks domicil i Sydhavnen.
 
For fremtiden for Nokia Danmark bliver udelukkende fokuseret på salg, hvilket vil sige, at et af teknologi-flagskibene i Danmark forsvinder ind til nærmest ingenting i løbet af det næste halvandet år.
 
"Med vores salgsaktiviteter i Danmark bliver vi skåret ned til at have omkring 20 medarbejdere i landet," forklarer administrerende direktør i Nokia Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen, til Computerworld.
 
Hun vurderer samtidig selv, at hun ikke vil være en del af fremtidens danske Nokia-hold, da hun også sidder i en stilling som HR-direktør med internationale ansvarsopgaver.
 
Danskernes arbejdsopgaver vil i flere tilfælde blive helt sløjfet, mens andre vil overgå til andre Nokia-afdelinger i andre lande som et led i en større konsolidering hos den finske mobil-mastodont, der skal ud og finde besparelser på omkring 7,5 milliarder kroner i den nærmeste fremtid.
 
Flytning under opsejling
Samtidig med, at bygningerne i Nokias hovedkvarter i Sydhavnen bliver tømt for personale over de næste 18 måneder, er det ganske nærliggende, at Nokia ikke beholder de prangende lokaler ud til vandet.
 
"Det er endnu for tidligt at tale om konkrete planer for vores bygninger, så langt er vi endnu ikke kommet," fortæller Claudia Lillebjerg Simonsen.
 
Hun forklarer, at når de mange danske Nokia-medarbejdere bliver udfaset over de næste 18 måneder, vil Nokia gøre alt for at få dem i arbejde så hurtigt som muligt igen.
 
"Vi kigger naturligvis også på mulighederne for, at medarbejderne kan få job hos Nokia i andre lande, hvor de kan søge stillinger på lige vilkår med de lokalt ansatte," siger Claudia Lillebjerg Simonsen.

Læs også:
Nokia lukker i Danmark

Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Nokia Danmark-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre

BRANCHENYT
Læs også