Én er for lille, og én er for stor

Mere end hver fjerde boligejer føler, at boligen er for lille, mens en del ældre føler, de har for meget plads. Den normale bolig- kæde, hvor unge og ældre »bytter boliger« er under pres, fordi boligmarkedet i øjeblikket befinder sig i en historisk krise.

»Vi har desværre ikke plads til at invitere på aftensmad.« Eller: »Vi har desværre ikke plads til, at du kan invitere dine venner hjem til din fødselsdag.«

Det er sådanne nedslående beskeder, som mange boligejere er tvunget til at give deres venner og børn, fordi de bor i en bolig, som er alt for lille til deres behov.

Omvendt må flere ældre boligejere skrue helt op for høreapparatet, hvis de skal finde hinanden i det store hus, hvor de nu fraflyttede børn er vokset op.

Det viser en ny undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden Home, der har spurgt et boligpanel på 1.400 boligejere om, hvorvidt boligens størrelse er passende.

Og det er den ikke for 28 pct. af boligejerne - de svarer, at deres bolig enten er alt for lille eller i underkanten til eksempelvis at rumme sociale sammenkomster som fødselsdage, fester eller leg.

Stavnsbundne unge


..

Læs også