»Hallo, hvor er du?«

Rita og Dan Nielsen har for meget plads i deres hus i Tårnby, efter børnene er flyttet hjemmefra, men de kan ikke komme af med det.

Huset passer perfekt til en ung familie med børn. Der er adgang til førstesalen fra entréen, så teenagebørnene kan gå op på værelserne uden at forstyrre forældrene inde i stuen. Og der er plads til både forældre og børn på førstesalen, hvor der også er et stort badeværelse.

I stueetagen er der to stuer en suite, et værelse, toilet og et lyst køkken. Læg hertil en 80 kvm. kælder og en 50 kvm. opvarmet garage, og du har opskriften på en stor villa i et børnevenligt kvarter.

For meget plads


Det er ægteparret Rita Isafold Nielsen og Dan Nielsen, som bor i huset. Problemet er imidlertid, at børnene er flyttet hjemmefra, og derfor vil de gerne flytte i lejlighed.

»Vi har været superglade for at bo her, men vi må erkende, at der er mange kvm. at holde rene. Haven er også stor, og når vi samtidig har et sommerhus, vil vi hellere bo i en lejlighed og så benytte sommerhuset lidt mere,« siger Rita Isafold Nielsen.

Hun har boet i huset sammen med sin mand i mere end 15 år.

Villaen på Arnager Alle i Tårnby på Amager er sat til salg for 4,25 mio. kr. - en pris, som foreløbig ikke har fået nogen til at skrive under på en købskontrakt.

Derfor overvejer ægteparret, om prisen skal sænkes.

»Vi skal have et møde med ejendomsmægleren fra Home i næste uge, og her skal vi drøfte, om huset skal sættes 100.000 kr. ned i pris,« siger Rita Isafold Nielsen.

Hun og ægtemanden har på forhånd besluttet, at de ikke sælger boligen for mindre end fire mio. kr.

»Nej, så beholder vi bare huset, for vi er jo glade for at bo her. Og vi er jo ikke tvunget til at sælge,« siger Rita Isafold Nielsen.

Bankens skyld


Hun undrer sig over, at huset ikke er blevet solgt endnu.

»Nu skal jeg ikke lege ekspert, men renten er lav i øjeblikket, og finanskrisen er efter sigende bag os, ligesom arbejdsløsheden kun er steget moderat. Hvis jeg var på jagt efter mere plads, ville jeg slå til nu, inden renten stiger,« siger Rita Isafold Nielsen.

Hun er derfor overbevist om, at bankerne er stopklodsen.

»Det er nok blevet ret svært at låne penge i banken. Det gør det selvfølgelig svært for mange at købe et hus,« siger Rita Isafold Nielsen.

Læs også