København flopper - Stockholm topper

•Rådgivningsvirksomheden PwC har netop gennemført kortlægning af verdens bedste storbyer set med forretningsøjne. •København blev ikke fundet værdig til en plads på listen, mens Stockholm er med i toppen.

En ny kortlægning af verdens storbyer set fra et forretningsmæssigt perspektiv fra rådgivningsvirksomheden PwC er munter læsning for Stockholm og det modsatte for København. Den danske hovedstad er slet ikke fundet egnet til en plads på listen, fordi PwC's eksperter har vurderet, at byen ikke falder inden for de opstillede kriterier, selv om disse bl.a. handler om bæredygtighed, demografi og livskvalitet.

Til gengæld indtager Stockholm en placering som nummer fire efter New York, Toronto og San Francisco som topper listen af de 26 byer, som figurerer i opgørelsen. Bl.a. kommer den svenske hovedstad bedst ud i kategorierne »intellektuel kapital og innovation«, »sundhed og sikkerhed« og »demografi og et godt boligmiljø«. Dermed er Stockholm den eneste af de undersøgte byer, som kommer bedst ud i tre kategorier.

Fælles for de 26 byer er, at de er centre for finans, handel og kultur, og derudover er der bevidst lagt en balance, så der er 16 byer fra udviklede økonomier og 10 fra økonomier i udvikling.

Skal levere helhed


..

Læs også