Shipping-mand tjener millioner trods konkurs

Trods en voldsom konkurs med Atlas Shipping tjener Atlas-ejer Bo Kristensen i dag mange millioner på at drive resterne af Atlas Shipping videre. Seneste regnskab fra shipping-mandens private selskab viser en egenkapital på 360 mio. kr.

Da Atlas Shipping gik konkurs i slutningen af 2008, sad langt hovedparten af kreditorerne tilbage som et stort spørgsmålstegn.

I årevis havde storaktionær Bo Knold Kristensen nemlig trukket mange hundrede millioner ud af firmaet, og det var deres klare forventning, at Atlasdirektøren ville overholde sine aftaler i forhold til de mange samarbejdspartnere, der blandt andet havde udlejet skibe til det fremadstormende tørlastrederi, der i 2007 havde en omsætning på over 4 mia. kr.

Det skete dog aldrig, for da først markedet vendte, og problemerne begyndte at melde sig, erklærede Bo Kristensen Atlas Shipping konkurs - allerede før rederiet reelt var i problemer.

Blot måneder efter den omfattende konkurs kunne Bo Kristensen så slå dørene op for sit nye rederi Falcon, der reelt var de sunde dele af Atlas Shipping, han havde fået lov til at købe ud af konkursboet med hjælp fra den primære bankforbindelse Danske Bank. Imens var de resterende kreditorer strandet i et konkursbo med årelange og yderst tvivlsomme udsigter til at få deres penge igen.

Overskud på 170 mio. kr.

..

BRANCHENYT
Læs også