K vil slippe pensionsopsparingen fri

Danskernes pensionsopsparing er en del af lønnen, og derfor skal vi selv vælge det selskab, som skal få pengene til at yngle, kræver De Konservative.Eksperter er enige, men regeringspartneren vender tommelfingeren nedad.

Danskerne skal kunne vælge og vrage frit mellem alle danske pensionsselskaber og -kasser. Sådan lyder budskabet fra De Konservative.

Partiet mener, at tiden er løbet fra den nuværende model, hvor arbejdsmarkedets parter eller virksomhederne bestemmer, hvor opsparingen skal placeres.

»Pensionsopsparingen er en del af danskernes løn. Og vi vælger selv den bank, som lønnen skal sættes ind hos. På samme måde skal vi selv kunne vælge et pensionsselskab til vores pensionsopsparing,« siger Carina Christensen, politisk ordfører hos De Konservative.

Det er langt fra første gang, at folketingspolitikere forsøger at sætte danskernes pensionsopsparinger fri. Men står det til De Konservative, er det sidste gang, for det er eksempelvis uanstændigt at tvinge brandmænd eller social- og sundhedsassistenter til at være medlemmer i en pensionskasse, som år efter år giver dårligere afkast end andre.

Kravet fra partiet lyder derfor, at regeringen i næste valgperiode nedsætter en kommission bestående af landets førende pensionseksperter, som skal pege på en model, der kan liberalisere pensionsmarkedet. Hvis det er nødvendigt med lovændringer, er partiet med på det.

Beskytter de dovne

..

BRANCHENYT
Læs også