Prestigearkitekt lægger til

Havneprojekt: Manden bag Guggenheim-museet i Bilbao Frank Gehry skal være med til at puste liv den gamle erhvervshavn i Sønderborg.

I Sønderborg ønsker man at omdanne den gamle erhvervshavn til en ny og levende bydel, og nu er visionen kommet et skridt nærmere virkeligheden. Sønderborg Havneselskab, der står bag projektet, kaldet Byens-Havn, har nu solgt jord til tre konkrete byggerier, hvilket betyder, at det første spadestik er taget til den store omlægning, der blandt andet kommer til at byde på hotel, kunsthal, multikulturhus, kontorer og boliger.

»Vi har jo ventet i en del år på, at der skulle ske noget fysisk på området, så dette skridt gør, at troen på, at projektet kan realiseres, vokser. Men at udviklingen tager form betyder også, at der vil være en større interesse for alle bygninger i området, også de, der endnu ikke er solgt jord til. Det er ikke længere 10 fugle på taget,« siger Steen Laursen, der er direktør i Sønderborg Havneselskab.

I 2007 indgik Havneselskabet en aftale med den internationalt anerkendte arkitekt Frank Gehry om at udarbejde en masterplan for omdannelsen af det centrale havneområde i Sønderborg, Sønderborg Nordhavn, et område på godt 50.000 kvm.

Viden og energirigtighed

..

BRANCHENYT
Læs også