Ingen panik i Møns Bank

Banker: Der er ingen panik på hjørnekontoret i Møns Bank på trods af et underskud i første halvår udløst af en større nedskrivning på 22 mio. kr.

Det niveau ventes at blive mindre, og samtidig er banken - ifølge adm. direktør Flemming Jensen - økonomisk velpolstret. Møns Bank tabte 8,9 mio. kr. i første halvår mod et plus på 5,9 mio. kr. i samme periode sidste år. De store nedskrivninger er udløst af erhvervskunder generelt og enkelte større engagementer. Det vil dog ikke gentage sig.

»Vi har været igennem vores kunder i forbindelse med regnskaberne for 2010, så vi har en stærk fornemmelse af, at det ikke vil gentage sig,« siger Flemming Jensen.

Solvensprocenten ligger efter regnskabet på 20,0 mod 20,9 ved udgangen af første halvår 2010.

»Vi skal bruge omkring 110 mio. kr. for at drive vores forretning. Vi har en egenkapital på omkring 250 mio. kr. og ansvarlig lånekapital på 275 mio. kr. Så vi er en af landets mest velkonsoliderede pengeinstitutter,« siger Flemming Jensen.

»Derfor betragter vi heller ikke underskuddet som værende alarmerende. Vi har de sidste tre år givet overskud hvert år og lagt 25 mio. kr. på egenkapitalen.«

Han understreger, at Møns Bank kun vil vokse, hvis udlånet kan dækkes af indlånet.

»Med kapitalbasen i orden er spørgsmålet for os kun, hvordan vi bedst muligt udvikler os i dette marked,« siger Flemming Jensen.

BRANCHENYT
Læs også