Danske Bank taber den store nordiske bankkrig

Banker: Danske Bank klarer sig markant dårligere end de øvrige nordiske storbanker. Det kan i sig selv betyde, at renterne kommer til at stige for danskerne. Analytiker vurderer, at der mindst vil gå tre år, før Danske Bank kan komme på niveau med konkurrenterne.

Det kan blive selvforstærkende negativt, at Danske Bank klarer sig væsentligt dårligere end de store nordiske bankkollegaer.

I en direkte sammenligning med de fem andre nordiske storbanker humper Danske Bank af sted på en sidsteplads med en markant ringere forrentning af egenkapitalen.

Mens de andre svenske og norske storbanker alle formår at forrente egenkapitalen med 12-15 pct. i 2011, lå Danske Bank således i årets første seks måneder med en forrentning af egenkapitalen på bare 3,3 pct., og det var endda i et regnskab, der i går overraskede markedet positivt.

Der er en meget alvorlig bagside ved de svagere økonomiske resultater i en virksomhed som Danske Bank, for bankens evne til at anskaffe sit livsblod i form af billige lån, eller funding som det hedder på banksprog, er afhængig af, om bankens forretning er sund og rask.

Stærke konkurrenter

..

BRANCHENYT
Læs også